Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…
Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!
POLEDNÍ MENU – Pátek 6.6.
(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)
LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE
HOTEL FAIRMONT PRAGUE
Pařížská 30, Praha 1 – Josefov
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin
Cena:
1 chod – 300 Kč
2 chody – 380 Kč
3 chody – 450 Kč
Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:
Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu
Předkrmy:
Kachní Terina | Jablečné čatní, brioška
Chřestový krém
Kuskusový salát | Feta sýr, sušená rajčata, bylinky
Hlavní jídla:
Uzený hovězí hrudí | Bramborová kaše s chřenem, glazovaná mladá mrkev, omáčka z červeného vína
Filet z halibuta | Lesný houby, chřest, citronová omáčka Beurre Blanc
Pošírované vejce s koprovou omáčkou | Brambory grilované v Josperu
Dezerty:
Karamelizovaný Mille-Feuille | Vanilkový krém
Čokoládovo – malinový „Věneček“

LES MOULES
Pařížská 203/19, Praha 1
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou
Polévka:
Krém z mladého hrášku, krutony, zakysaná smetana – 99 Kč
Speciální nabídka poledního jídla:
Grilovaný halibut s těstovinami alla puttanesca – 369 Kč
Fritované kalamáry, česnekové aioli, bylinková bageta – 299 Kč

COTTOCRUDO
HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE
:
Veleslavínova 1098/2a, Praha 1
Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.
CHUŤ EMILIE ROMAGNI
Region Emilie-Romagna je domovem některých z nejikoničtějších pokladů italské gastronomie: Parmigiano Reggiano – král sýrů, Prosciutto di Parma – jemná, nasládlá sušená šunka, a tradiční balsamikový ocet z Modeny, který se léta vyzrává do husté, sirupové dokonalosti. Těstoviny zde hrají hlavní roli – ručně vyráběné, často plněné, jako tortellini, nebo tažené do dlouhých pramenů tagliatelle al ragu – originální boloňské omáčky. Nechybí ani slavná lasagne verdi, vrstvená špenátovým těstem, bešamelem a voňavým ragu.
BUSINESS LUNCH
Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč
PRVNÍ CHOD:
PARMESAN TART – Chřest, gribiche, solený vaječný žloutek , stařené balzamiko
POLÉVKA Z FAVA FAZOLÍ – Squaquerone Sýr, máta
DRUHÝ CHOD:
DOMÁCÍ ŠPAGETY – Pistáciové pesto, Mortadella Crumble, parmazán
FILET Z TRESKY OBECNÉ – Cuketa, marinovaná šalotká balsamikovým octem, omáčka z parmské šunky
TŘETÍ CHOD:
ITALSKÉ SÝROVÉ TRIO – Jablečný kompot, žitný chléb
TORTA DI TAGLIATELLE – Mandlový frangipane, citronový konfit, zmrzlina fior di latte
LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O
Pizza & Pasta
Bílkova 132/4, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč
Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč
Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč
Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč
Hlavní jídlo:
Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč
Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč
Pizza:
Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč
Dezerty:
Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč
Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč
Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně
– 255 Kč
LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO
Široká 25/6, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.
Polévka:
Rajčatová polévka s bazalkou a mascarpone – 55 Kč
Hlavní jídlo:
Pizza Fagotto scamorza e pancetta, parmazánový krém, scamorza, pancetta, oregano, bazalka – 185 Kč
Domácí rigatoni all’arrabbiatta – 175 Kč
Grilovaný losos s pečenou zeleninou – 235 Kč
LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská
Platnéřská 88/9, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.
Polévka:
FAZOLOVÁ BÍLA S KLOBÁSOU, 0,25l – 42 Kč
Hlavní jídlo:
KRŮTÍ ROLÁDA plněná listovým špenátem, sušenými rajčaty a mozzarellou, bramborové pyré, malý tzatziki salát (bez lepku), 150g – 179 – Kč
PLNĚNÉ BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY uzeným masem se zadělávaným červeným zelím a opraženou cibulkou, 300g – 175 – Kč
KUŘECÍ STEHNO NA PAPRICE zjemněné smetanou, těstoviny, 200g – 175 – Kč
Tip šéfkuchaře:
HOVĚZÍ FLANK STEAK s restovanými kapustičkami na slanině se šťouchanými bramborami a hořčičnou omáčkou (bez lepku), 150g – 195 – Kč
LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská
Vězeňská 1, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.
Polévka:
Kedlubnová polévka – 88 Kč
Hlavní jídlo:
Zapečené lilky s mozzarellou a parmazánem (předkrm) – 295 Kč
Hovězí líčka na zelenině s červeným vínem, bramborové placky – 345 Kč
Tortelloni plněné ricottou, máslo a šalvěj – 315 Kč
Mačkané jahody s vanilkovou zmrzlinou a pistáciemi – 185 Kč
LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420
Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.
Předkrmy:
Uzená kachní prsa s lanýžem – Plátky uzených kachních prsou s lanýžovým dresinkem, nakládanou řepou a černým rybízem se škvarkovým koblihem plněným kachní paštikou – 280 Kč
Gratinovaná cibulačka sýrem Comte – Gratinovaná francouzská cibulačka sýrem Comte s portským vínem a křupavými krutony z naší bagety – 280 Kč
Hlavní jídlo:
Fish and chips – Smažený candát v pivním těstíčku s mačkaným hráškem a kaparovou remuládou s křupavými hranolky a páleným citrónem – 385 Kč
Králičí salsiccia na grilu – Králičí salsiccia grilovaná na ohni s jemnou bramborovou kaší s hnědým máslem, krémovou omáčkou z hořčice se špenátem a vídeňskou cibulkou
– 395 Kč
Dezerty:
Malinový tart – Mandlové linecké těsto se zkaramelizovaným kokosem, sorbetem a krémem z litchi,malinovou omáčkou a meduňkovými výhonky – 210 Kč
Zmrzlinový pohár – Smetanová jahodová zmrzlina s kompotem z rebarbory, lehkým šlehaným krémem z růží, jahodovým gelem a křupavými kousky jogurtu – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA
Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov
Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.
Polévka:
VALAŠSKÁ KYSELICA S HOUBAMI – 59 Kč
Hlavní jídlo:
GRATINOVANÝ LILEK masovou směsí a goudou, cous – cous – 189 Kč
PEČENÁ VEPŘOVÁ KRKOVICE, cibulové zelí, bramborové knedlíky – 189 Kč
ZELENINOVÉ BURRITO se sýrem cheddar, limetová majonéza, mesclun – 179 Kč
Tip šéfkuchaře:
KUŘECÍ SUPR?ME S HOLANDSKOU OMÁČKOU, grilovaná cuketa, pečené zámecké brambory – 229 Kč
Nápoje k polední nabídce:
Limonáda, 0,3l – 20 Kč
Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč
LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ
HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE
Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana
Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin
Cena:
2 chody – 590 Kč
3 chody – 690 Kč
Předkrmy:
Telecí tatarák | Japonská majonéza, zmrzlina z hrubozrnné hořčice, lesní med, chlebové chipsy
Kedlubnový salát | Zakysaná smetana, řeřicha, kapary, jablko Granny Smith
Hlavní jídla:
Grilovaný losos | Černé rýžové rizoto, baby špenát, krémová rybí omáčka, lososový kaviár
Těstoviny Cacio e Pepe | Měkké vejce, kozí sýr
Dezerty:
Jahody | Raw cheesecake, rebarbora, jahody, mandlová zmrzlina
Výběr šéfa cukráře
Polední menu na Pražských Příkopech
podporuje:

HOTELHOUSE.cz
Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.
Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.
Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.